tortigies-kotopoulo

Τορτίγιες με κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτα και σάλτσα γουακαμόλε

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 9€

ΥΛΙΚΑ:
1 στήθος κοτόπουλο (περίπου 500 γρ.)
6 μεγάλες τορτίγιες
300 γρ. σάλτσα γουακαμόλε
2 ντομάτες
5 φύλλα μαρούλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Πλένουμε πολύ καλά το στήθος κοτόπουλου. Το αλατοπιπερώνουμε, το λαδώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και ύστερα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Πλένουμε τα φύλλα μαρουλιού και τις ντομάτες πολύ καλά, κόβουμε τις ντομάτες σε μισοφέγγαρα και τα αλατίζουμε ελαφρώς.

Παίρνουμε μία τορτίγια, αλείφουμε όση σάλτσα επιθυμούμε, βάζουμε πάνω ένα φύλλο μαρουλιού και όση ντομάτα και κοτόπουλο θέλουμε. Τέλος, κάνουμε ρολό την τορτίγια και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις τορτίγιες.

Δείτε επίσης

santouits-pesto-kalamari

Σάντουιτς με πέστο καλαμάρι

Ένα γευστικότατο σνακ που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το συνδυασμό του καλαμαριού με το φιστίκι, το lime και την πικάντικη πινελιά από το πιπέρι καγιέν.

Φιλέτο τόνου σοτέ με γλυκά χόρτα ραδίκια.

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος:10’, Κόστος: 12 € ΥΛΙΚΑ : 2 φιλέτα τόνου …