Μπισκότα Βρώμης με Γιαούρτι

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση ελληνικό)
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • Προαιρετικά: ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, ξερά φρούτα

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανάμειξη ξηρών υλικών: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  3. Προετοιμασία υγρών υλικών: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε το αυγό και προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι.
  4. Συνδυασμός υλικών: Προσθέτετε τα ξηρά υλικά στο μείγμα των υγρών και ανακατεύετε καλά.
  5. Προσθήκη επιπλέον συστατικών: Εάν θέλετε, προσθέστε ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας ή ξερά φρούτα.
  6. Ψήσιμο: Τοποθετείτε μικρές μπάλες από το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  7. Αφήστε να κρυώσουν: Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Δείτε επίσης

fava-pantremeni-gaxni-kapari

Φάβα “παντρεμένη” με κάπαρη γιαχνί

Η αυθεντική φάβα με την ξεχωριστή γεύση από το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης αποκτά ένταση στη γεύση, όταν συνδυάζεται με την άγρια κάπαρη των Κυκλάδων.

katsikiaki-botana

Κατσικάκι με βότανα ψητό στο φούρνο

Το κατσικάκι σας θα είναι τόσο νόστιμο και μυρωδάτο από όλα αυτά τα βότανα που δεν θα το μαγειρέψετε διαφορετικά από εδώ και πέρα!