garides-saganaki

Γαρίδες σαγανάκι

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 15 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό γαρίδες
6 ντομάτες ώριμες σε σάλτσα
1 κουταλάκι πελτές ντομάτας
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός
100 γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από την άμμο στην ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, λίγη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά με το καπάκι κλειστό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις γαρίδες, τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση για να σιγοβράσουν οι γαρίδες με το καπάκι ανοιχτό.

Τις αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά (ο χρόνος βρασμού είναι ανάλογος με το μέγεθος των γαρίδων). Σε περίπτωση που μας στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το μαϊντανό.

Δείτε επίσης

mous-sokolata-elaiolado-yolenis

Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο

Μια ελαφριά μους που συνδυάζει μοναδικά τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο και τον ανθό αλατιού. Ένα πραγματικά ξεχωριστό επιδόρπιο!

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.