Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 2’, Χρόνος ψησίματος: 5’, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
250 γρ μακαρόνια (spaghettini ολικής αλέσεως)
150 γρ τυρί gorgonzola
100 μλ λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας πουρέ σκόρδου (ή 2-3 σκελίδες σκόρδου)
Λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι και λάδι τρούφας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε νερό που βράζει αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να γίνουν στο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο, συνήθως περίπου 5 λεπτά.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον πουρέ σκόρδου, το τυρί κρέμα και το κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 3 λεπτά).
Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην σάλτσα τυριού, αναμιγνύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο αρωματισμένο με τρούφα.
FoodTrails Magazine Ακολουθήστε μας στα ίχνη του καλού φαγητού!
