μαρμελαδα μήλο

Μαρμελάδα μήλου με κανέλα

Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος μαγειρέματος: 40′, Κόστος: 2€

ΥΛΙΚΑ:

5 μεγάλα κόκκινα μήλα
2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Στίβουμε λίγο λεμόνι στο τριμμένο μήλο για να μη μαυρίσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το τριμμένο μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (περίπου 40′).

Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο, στίβουμε μισό λεμόνι μέσα στη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη μαρμελάδα μήλου σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Info : Αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα μαρμελάδας μήλου, μετράμε το τριμμένο μήλο με κούπες και βάζουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρη. Π.χ. Για 8 κούπες τριμμένου μήλου, βάζουμε 4 κούπες ζάχαρη!

 

 

Δείτε επίσης

makaronia-philadephia-elies-kapari

Μακαρονάδα με Philadelphia, ελιές και κάπαρη

Μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες μακαρονάδες που μπορούμε να φτιάξουμε!

mous-sokolata-elaiolado-yolenis

Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο

Μια ελαφριά μους που συνδυάζει μοναδικά τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο και τον ανθό αλατιού. Ένα πραγματικά ξεχωριστό επιδόρπιο!