pancakes

Pancakes (τηγανίτες)

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά, Κόστος: 1,50€

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα αλεύρι
2 κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 χτυπημένο αυγό
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κούπα γάλα
Βούτυρο για το τηγάνι (όσο χρειαστεί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ύστερα, προσθέτουμε το γάλα, το χτυπημένο αυγό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να έχουμε μικρούς σβόλους.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι (του ελληνικού καφέ) μίγμα. Ψήνουμε την τηγανίτα περίπου 3′ κι από τις δυο πλευρές.

Tip: Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι και κανέλα, σιρόπι της επιλογής μας, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

 

Δείτε επίσης

fava-pantremeni-gaxni-kapari

Φάβα “παντρεμένη” με κάπαρη γιαχνί

Η αυθεντική φάβα με την ξεχωριστή γεύση από το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης αποκτά ένταση στη γεύση, όταν συνδυάζεται με την άγρια κάπαρη των Κυκλάδων.

katsikiaki-botana

Κατσικάκι με βότανα ψητό στο φούρνο

Το κατσικάκι σας θα είναι τόσο νόστιμο και μυρωδάτο από όλα αυτά τα βότανα που δεν θα το μαγειρέψετε διαφορετικά από εδώ και πέρα!