piperopita

Πιπερόπιτα (με πιπεριές)

Άτομα: 16, Χρόνος προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 10 €

ΥΛΙΚΑ :
Έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες
12 πιπεριές Φλωρίνηςpiperopita
2 κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνι μαϊντανό
300 γρ τυρί φέτα
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
200 γρ μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Έπειτα σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και απλώνουμε ένα φύλλο. Στην συνέχεια βουτυρώνουμε το φύλλο καλά και απλώνουμε ακόμη ένα φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με 4 φύλλα για το κάτω μέρος. Ρίχνουμε τη γέμιση με τις πιπεριές και από πάνω ρίχνουμε την φέτα θρυμματίζοντας με το χέρι.Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα με το πινέλο μας καλά – όπως κάναμε προηγουμένως – μέχρι να συμπληρωθούν ακόμη 4 φύλλα από πάνω. Στο τέλος, βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει από γύρω και διπλώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες.

Τέλος, χαράζουμε την πίτα για να σχηματιστούν τα κομμάτια και ψήνουμε την πιπερόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 50’ στους 180 °C.

Δείτε επίσης

Τσουρέκι πουτίγκα με σοκολάτα και μπανάνες

Περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα? φτιάξτε ένα εύκολο γλυκό με αυτό!

santouits-pesto-kalamari

Σάντουιτς με πέστο καλαμάρι

Ένα γευστικότατο σνακ που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το συνδυασμό του καλαμαριού με το φιστίκι, το lime και την πικάντικη πινελιά από το πιπέρι καγιέν.