prasopita

Πίτα με πράσο (πρασόπιτα)

Άτομα: 16, Χρόνος προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 8 €

ΥΛΙΚΑ :prasopita
Έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες
5 μεγάλα πράσα
3 κρεμμύδια φρέσκα
300 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
200 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή, πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα πράσα και τα  κρεμμύδια, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και απλώνουμε ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε το φύλλο καλά και απλώνουμε ακόμη ένα φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να βουτυρώσουμε 4 φύλλα για το κάτω μέρος.

Έπειτα ρίχνουμε τη γέμιση με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, από πάνω ρίχνουμε τη φέτα θρυμματίζοντας τη με το χέρι και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Συνεχίζουμε με τα φύλλα βουτυρώνοντας πάντα το κάθε ένα με το πινέλο μας καλά μέχρι να συμπληρωθούν ακόμη 4 φύλλα από πάνω.

Στο τέλος, βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει από γύρω και διπλώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες.

Τέλος, χαράζουμε την πίτα μας για να σχηματιστούν τα κομμάτια και ψήνουμε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 50’ στους 180 °C.

Δείτε επίσης

mous-sokolata-elaiolado-yolenis

Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο

Μια ελαφριά μους που συνδυάζει μοναδικά τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο και τον ανθό αλατιού. Ένα πραγματικά ξεχωριστό επιδόρπιο!

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.